Uitgelicht: Optimiztic bestaat 1 jaar!


Optimiztic bestaat 1 jaar! Daarom is het tijd voor een terugblik.

Na een zoektocht en tal van sollicitaties had ik een gesprek met mijn vader. Hij luisterde naar mij en bracht het terug naar de basis. We waren het erover eens dat taal mij ligt en dat ik als klein meisje al bezig was met het schrijven van allerlei verhalen. Schrijven kon natuurlijk voor een werkgever, maar mijn vader vroeg mij waarom ik niet eigen baas werd. Het ondernemen zit hem in het bloed; in het Zaanse deel van Nederland kent hij zo ongeveer iedereen. Als wij samen door de stad lopen, komen we geregeld mensen tegen die mijn vader kennen als boekhouder. Ook is hij nauw betrokken bij diverse projecten in de regio. Mijn eigen onderneming starten was voor mijn vader dan ook de meest logische stap. Het was voor mij een hele eer dat mijn vader deze potentie in mij zag, omdat ik weet dat hij het niet benoemd zou hebben als ondernemen voor mij geen optie zou zijn.
De zoektocht naar een baan maakte plaats voor een zoektocht naar een bedrijfsnaam. Samen met mijn vader dacht ik na over alle mogelijke namen en heb ik er best wel even wakker van gelegen. Opeens had ik een naam: Optimiztic. Deze bedrijfsnaam slaat op mij, omdat optimisme erin naar voren komt, maar ook op mijn werk als tekstschrijver. Optimalisatie van teksten is namelijk erg belangrijk. Op 13 juli 2016 zat ik met mijn vader op het kantoor van de KvK in Arnhem om dit alles officieel te maken, een mooi moment waar ik nog steeds erg trots op ben. Over de boekhouding hoefde ik niet in te zitten, want daar had ik mijn vader voor. Ook krijg ik regelmatig handige tips van hem en kan ik zo nu en dan vanuit zijn kantoor werken. Voor mij is het ontzettend waardevol dat mijn vader en ik deze passie kunnen delen en ieder met ons eigen vakgebied bezig zijn. In de periode daarna volgde het opzetten van de website en het creëren van zichtbaarheid op social media. Verder heb ik nog de Startersdag vanuit de Kamer van Koophandel bijgewoond en heb ik van mijn moeder visitekaartjes gekregen.
Mijn studie eiste voor langere tijd de volledige focus, waardoor het ondernemerschap even naar de achtergrond verdween. Inmiddels heb ik mijn diploma behaald en werd Optimiztic zelfs genoemd in de speech tijdens mijn diplomering. Ik ben heel graag bezig met ondernemen en met Optimiztic en ik krijg er veel energie van. Zolang ik mijn laptop heb, kan ik overal schrijven en ik kan er zelfs voor kiezen vanuit bed te werken wanneer ik lichamelijk niet fit ben. Al met al is het starten van mijn eigen onderneming een goede beslissing geweest en geniet ik hier nog dagelijks van!